Въпреки информацията, че в Газа няма гориво, IDF показа снимка с

...
Въпреки информацията, че в Газа няма гориво, IDF показа снимка с
Коментари Харесай

Израел показа снимка с резервоари с поне 500 000 литра гориво в Газа

Въпреки информацията, че в Газа няма гориво, IDF сподели фотография с резервоари с най-малко 500 000 литра:
Израелските отбранителни сили (IDF) разгласиха фотография, показваща резервоари с гориво в Газа в отговор на изказване на следените от терористите от " Хамас " здравни управляващи и на Организация на обединените нации, че горивото е на привършване и в случай че не бъде импортирано извън, хирургическите интервенции в лечебните заведения в палестинския анклав ще бъдат наложително спрени. От " Хамас " повтарят и друго - че това ще сложи в риск живота на 120 бебета в кувьози, написа

„ Ако незабавно не получим гориво, ще бъдем принудени да спрем интервенциите си в Ивицата Газа от на следващия ден вечерта “ - написа Агенцията за подкрепяне на палестински бежанци към Организация на обединените нации  (UNRWA).
В отговор израелската войска разгласява фотографията със следния текст:

" Тези резервоари за гориво са в Газа. Те съдържат повече от 500 000 литра гориво. Попитайте " Хамас " дали може да си вземете ".
Нещо даже още по-силно твърди Американо-израелският комитет по публични въпроси. Той дефинира количеството не на " над 500 хиляди ", а на 1 млн. литра гориво.

" (Горивото) не се употребява за подкрепяне на почтени палестинци. " Хамас " го употребява, с цел да нападна почтени израелци ", написа Американско-израелския комитет по публични въпроси във видеопослание във Facebook, което демонстрира същата фотография.

Говорителят на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци Жулиет Тума показва и точни данни за нуждата от гориво в Газа.

" Газа се нуждае от минимум 160 000 литра гориво дневно за съществени потребности ", споделя Жулиет Тума, представена от Си Ен Ен.

Израел попречва гориво да бъде доставяно в палестинския анклав с конвоите с филантропична помощ, уверен, че то се употребява от терористите, с цел да убиват, а не с цел да лекуват заболели хора.

След първичната обсада на граничния пункт " Рафа " сред Газа и Египет през днешния ден в анклава е влезнал четвърти ескорт с помощи. UNRWA осведоми, че става въпрос за осем камиона с вода, храна и медикаменти при в началото планувани 20 камиона. Агенцията не изяснява за какво останалите 12 не са влезнали. От първото отваряне на границата след терористичното нахлуване на " Хамас " против Израел до момента в Ивицата Газа са влезнали 42 камиона, обобщава CNN.

Въпреки снимковия материал, публикуван от IDF от организацията на Организация на обединените нации държат на тезата си, че хората бедстват без гориво и че се случва нещо ужасяващо - интервенции без упойки.

„ Болниците са на ръба на колапс заради дефицит на електричество, медикаменти, съоръжение, профилиран личен състав и вредите и разрушенията. Пациентите се лекуват по етажите заради дефицит на кревати. Лекарите са принудени да оперират без анестезия “, споделя Лин Хейстингс, заместник-специален координатор за близкоизточния кротичък развой.

Тя прибавя, че 600 000 души са намерили леговище в оборудванията на UNRWA.

За нея влезлите в анклава камиони с помощи са " капка в морето " и съставляват 4% от вноса преди войната.

" Много хора пият солени подпочвени води, увеличавайки рисковете от диария, холера и други здравословни проблеми. Призоваваме Израел да възвърне водоснабдяването и електричеството до равнищата отпреди спора и да работят с нас, с цел да намерим сигурен метод за снабдяване на гориво в Газа ", приканва Лин Хейстингс.

Преди началото на войната, почнала в отговор на нападението от 7 октомври, Израел осигуряваше по-големия % от належащо на анклава електричеството, само че не 100%. Причината Ивицата Газа да няма задоволително мощности е, че милиардите, излети под формата на интернационалните помощи в него, са отивали не за нещо градивно, а за построяването на мрежата от тунели на " Хамас " под Газа, за изработката на бомби, за охолството на ръководителите ѝ. Сега, на фона на зверствата на " Хамас " - чиито терористи обезглавяваха, изгаряха живи, разстрелваха и пленяваха бебета, деца, дами, възрастни, в това число претърпели Холокоста, " Хамас " и Организация на обединените нации се оплакват, че Израел е спрял доставката на вода и електрическа енергия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР